Lupa lobata -seminaari Milttonilla

Milttonilla järjestettiin tiistaina 11. helmikuuta Lupa lobata -seminaari. Lääke- ja laiteteollisuuden aikakausilehti PODIUM:in ja Miltton Networksin järjestämä seminaari kokosi Kaisaniemeen noin 45 vaikuttamisesta kiinnostunutta lääkealan ammattilaista.

Aiheesta alustivat Perheyritysten Liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen, Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen, kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio, asianajaja Elina Mikkola sekä Miltton Networksin toimitusjohtaja Jussi Kekkonen.

Lobbaus on puhuttanut viime aikoina paljon myös mediassa ja tilaisuudessa pohdittiinkin lobbauksen rajoja ja mahdollisuuksia. Seminaarin aikana kuultiin erilaisia näkemyksiä niin vaikuttamisen kohteena olevilta henkilöiltä kuin itse vaikuttajilta. Voiko esimerkiksi toimittajia lobata ja millaista on olla lobbauksen kohteena? Antoisan seminaarin päätteeksi päivä jatkui vielä kurkistuksella ”aidan toiselle puolelle”, kun matka jatkui eduskuntaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan vieraiksi.