Suomalainen joulupukki vie hyvää mieltä Hongkongiin

Hongkongissa toimivat suomalaisyritykset ilahduttavat jo neljättä vuotta Hongkongin vähäosaisia lapsia aidon suomalaisen Joulupukin vierailulla. Pukki on ilahduttanut joka vuosi satoja lapsia sairaaloissa, vähävaraisten perheiden toimintakeskuksissa ja toimintarajoitteisten lasten kouluissa Hongkongin suomalaisen kauppakamarin ja sen jäsenyritysten tuella. Joulupukki vierailee yli 700 hongkongilaislapsen luona 21.–23.12.

Mäntsäläläinen leluvalmistaja Hot-Toys lähti tänä vuonna mukaan hankkeeseen uutena tukijana Suomesta käsin. Yritys tunnetaan ehkä parhaiten Neppisautoistaan, ja hongkongilaislapsille lähtikin lahjoiksi kolme isoa laatikollista leikkiautoja.

Miltton on ollut värväämässä suomalaisyrityksiä mukaan hankkeen tukijoiksi.

“On hyvä, että maailmalla toimivat suomalaisyritykset osallistuvat tällaisiin projekteihin. Muiden ilahduttaminen ei ole nollasummapeliä, vaan se lisää kaikkien mukanaolijoiden iloa ja hyvinvointia”, Milttonin strategiajohtaja Erik Bäckman toteaa.

Hongkongissa asuu virallisten tilastojen mukaan yli 200 000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta. Vaikka nykyisin Kiinaan kuuluvan seitsemän miljoonan asukkaan erityishallintoalueen talous on kasvanut nopeasti, tuloerot ovat Hongkongissa silti suuret.